peter-verhaak.nl

Foto di Romani 2-4-2022
Dit jongetje dat een duif koestert die van een vrucht pikt, troffen we weliswaar aan in het Museo Nazionale Etrusco di Villa Giulia, maar was rond de eerste eeuw voor Christus gedateerd. Toen mochten Etrusken zich vast al Romeinen noemen en is het met recht een foto van een Romein.
De ene helft van Janus kijkt welwillend op hem neer. Ook dat lijkt zijn Romein zijn te bevestigen. Janus is de meest Romeinse god die ik me voor kan stellen. Ik ben me niet bewust van een tweekoppige pendant in de Griekse godenwereld, zoals Jupiter (Zeus), Mars (Ares) of Venus (Aphrodite) wel hebben.

Jet en ik bezochten vandaag de Villa Giulia die in 1550 in opdracht van paus Julius III is gebouwd. De naam heeft dus niets met Romeo en Julia of met onze kleindochter Julia van doen.

Even terug naar het jongetje met de duif. Dat gaat niet over Etrusken of Romeinen, dat is een universeel kereltje, dat ook vandaag de dag voorstelbaar is. Hoewel ik niet zeker weet of Daan zo stil met een duif in zijn hand zou zitten.Verberg reactieformulier

2000 Resterende tekens